DOLAR 32,2703 0.08%
EURO 34,7551 -0.11%
ALTIN 2.405,10-0,16
BITCOIN 2055524-1.41937%
İstanbul
16°

AÇIK

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

2024 Polislikten Memurluğa Geçiş Nasıl Yapılır?

2024 Polislikten Memurluğa Geçiş Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Nisan 21, 2024 20:13
2024 Polislikten Memurluğa Geçiş Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polislikten memurluğa geçiş adlı bu makalemizde, polislikten sivil memurluğa geçiş ve polislikten gih memurluğuna geçiş nasıl yapılır? Bu konuları inceleyeceğiz. Günümüzde en çok tercih edilen mesleklerden biri de polisliktir. YKS veya KPSS puanı ile alınan polis memurluğunda, polislikten memurluğa geçiş konusu son dönemlerde oldukça araştırma konusu oldu. Peki polislikten memurluğa geçiş 2024 nasıl yapılır?

Polislikten Sivil Memurluğa Geçiş

Polislikten memurluğa geçiş durumu gibi kamu kurumları arası geçiş işlemlerinde, bazı şartlara dikkat edilir. Bu şartlar arasında ilgili memurluğa geçiş yapmak isteyen kişinin, ne tarzda nitelikleri olduğuna dikkat edilir. Örneğin, mimarlık bölümünden mezun olan bir polis memurunun, kurumlar arası geçiş işlemleri için ilk olarak mimarlık kadrosuna başvuruda bulunması gerekir.

Diğer bir şart ise memurluğa geçiş yapmak isteyen kişinin, dilekçe ile başvuru yapması gerekir. Ayrıca kişinin nakil talebine ilişkin iki kurumun makavafakatleri olması da önemlidir. Yaniyapmak isteyen memurun geçiş talebinde bulunabilmesi için, bulunduğu kurum ile geçiş yapmak istediği kurumun işlemlere muvafakat etmesi gerekir. Bu sayede geçiş işlemleri başlatılır.

Polis memurunun kendi kurumunda muvafakat etmesi gereken kişiler, kurumdaki amirlerdir. Eğer amirler geçiş talebini muvafakat ederse, geçiş yapılabilir. 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Hakkında Kanun’un da polis memurlarının başka bir kuruma geçiş yapabilmesi için, bulunduğu kuruma atanma tarihinden itibaren en az altı yıl geçmiş olması gerekir. Aksi takdirde polislikten memurluğa geçiş işleminde izin verilmez.

Polislikten Gih Memurluğuna Geçiş Nasıl Yapılır?

Polislikten gih memurluğuna geçiş yapmak isteyen kişiler, polislikten memurluğa geçiş işlemlerindeki gibi dilekçe yazması ve bulunduğu kurum ile gih memurluğuna geçeceği kurumun işlemlere muvafakat olması gerekir. Böylece kişi polislikten gih memurluğuna geçiş yapabilir.

Polislikten gih memurluğuna geçiş yapmak istediğinizde sizden il tercihi ve bilgisayar sertifikası istenir. Ayrıca psikiyatriden gih memuru olursanız, Egm sağlık şartları yönetmeliği 14. madde 3. benzinde psikiyatriden gih olan memur kişilerin tekrar polisliğe dönemeyeceği yazılmıştır. Ancak herhangi bir rahatsızlığınızdan dolayı bir süre gih memurluğuna geçiş yapmışsanız, 2 sene içerisinde tekrar polisliğe geri dönebilirsiniz.

Polislik Kurumlar Arası Geçiş Nasıl Yapılır?

Kamu Hizmeti Yasasının 74. Maddesi, kurumlar arasında geçiş imkanı sağlar. Bu madde, 657 sayılı Kanuna tabi kurumlar arasında veya 657 sayılı Kanuna tabi olmayan kurum ve kuruluşlar arasında memur nakillerine ilişkin usul ve esasları düzenler. Bu nakil süreci, memurlar arasında kurumlar arası geçiş olarak bilinir. Bazı kurumların, kurumlar arası geçiş işlemlerinde özel şartları da bulunmaktadır.

Polis kurumlar arası geçiş, polis memurlarının özlük hakları ile yakından ilgili bir konudur. Memurlar, kurumlarıyla aynı akademik niteliklere sahip diğer kurumlara veya daha üst kademelere nakledilebilirler. Alt rütbeli bir memura nakledilebilmek için memurların muvafakati gerekir ve en fazla üç kademeye nakledilebilir.

Bir kurumdan diğerine geçmek isteyen memurlar, öncelikle acentelerinin muvafakatini almalıdır. Muvafakat vermeye yetkili kişi, atamaya yetkili olan amirdir. Atamaya yetkili olan denetçi, kabul edip etmeme konusunda karar verme hakkına sahiptir. Rıza olmadan randevu alınamaz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.